Ik ben iemand die veel moet van zichzelf

We moeten allemaal wel eens wat. Soms omdat je het zelf wilt, bijvoorbeeld iets eten. Soms moet je dingen die je niet zelf wilt, bijvoorbeeld je kamer opruimen als je ouders dat zeggen. Sommige kinderen moeten dingen van zichzelf doen die ze eigenlijk niet willen doen, terwijl het ook niet hoeft van hun papa of mama. Bijvoorbeeld steeds controleren of het licht wel echt uit is en of de deur wel echt op slot zit; drie keer iets aanraken voordat ze door de deur mogen lopen of alles recht zetten in hun kamer.

Film: Spookie moet tellen

Zoveel moeten is niet fijn. Je bent er veel tijd mee kwijt. Als je probeert om even iets niet te moeten, voel je je niet fijn. Net zoals in dit filmpje:

Hoe kunnen wij jou helpen?

In het filmpje zie je al een beetje wat we in de behandeling gaan doen. Als jij van jezelf veel moet, gaan we eerst samen met jou kijken waarom dit voor jouw gevoel moet. We helpen je met het anders gaan denken.

Door anders te gaan denken ga je ook anders doen, net zoals in het filmpje. Uiteindelijk lukt het jou vast ook om minder te moeten!