Wat is EMDR?

Wanneer je veel last hebt van iets dat je hebt meegemaakt zou EMDR jou kunnen helpen. Deze techniek kan je helpen om nare ervaringen te verwerken.

In het onderstaande filmpje is een jongen in het verleden gepest. EMDR wordt ook gebruikt voor andere vervelende herinneringen. Ongelukken of het overlijden van een opa of oma bijvoorbeeld. Het kan zelfs gebruikt worden bij angsten.

Hoe werkt EMDR?

Tijdens de EMDR sessie word je gevraagd om aan de nare gebeurtenis te denken. Terwijl je dat doet, gaan wij je afleiden door bijvoorbeeld voor je ogen heen en weer te wapperen met onze vinger.

EMDR kunnen we op verschillende manieren doen. Door onze vinger voor je ogen te bewegen, door via een koptelefoon piepjes te laten horen, door jou een lichtje te laten volgen of door op je handen of benen te tikken. Het gaat erom dat we je afleiden, terwijl je aan de vervelende gebeurtenis denkt.

Na EMDR kunnen de meesten terugdenken aan de vervelende gebeurtenis zonder zich daarbij erg verdrietig of boos te voelen.

Hoe snel werkt EMDR?

EMDR werkt snel. Soms zelfs al na 1 sessie. Soms duurt het ook iets langer, maar bijna iedereen merkt al snel dat het beter gaat.

Wat ook prettig kan zijn aan EMDR is dat je niet zo veel hoeft te vertellen over de vervelende gebeurtenis.