Psychologische hulp voor volwassenen

Psychische hulp zoeken is vaak een grote stap. Zodra je hulp hebt gezocht wil je zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je te wachten staat.  

Daarom houden wij de route tussen de hulpvraag en behandeling zo kort en duidelijk mogelijk.

Hoe kom je in behandeling bij een psycholoog?

Eerst maak je een afspraak bij de huisarts. De huisarts geeft je een verwijzing waarmee je jezelf kunt aanmelden bij onze praktijk. Deze verwijzing is 9 maanden geldig. 

Op de verwijzing staat een indicatie voor het gewenste zorgtraject. De huisarts maakt hiervan een inschatting. Of deze inschatting het best passend is, beoordelen wij tijdens de screeninsintake.

Om meer te weten te komen over de aanmeldprocedure en uitleg over zorgtrajecten lees je hier verder.

Ons behandelaanbod

Perspectief biedt behandelingen en onderzoek aan kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende psychische klachten.

Het behandelaanbod is gebaseerd op efficiënte behandelmethoden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief zijn.

Klachten en diagnoses

De klachten die wij kunnen behandelen vind je bij klachten en diagnoses.

Elke behandeling is maatwerk en wordt afgestemd op jouw klachten. Daarnaast streven we naar korte wachtlijsten en een spoedig herstel.

Onderzoeken

Indien nodig en voor zover het passend is bij jouw hulpvraag kunnen wij diagnostisch onderzoek uitvoeren.

Zo krijgen wij meer zicht op jouw klachten en kunnen wij bepalen welke behandeling hier zo goed mogelijk bij aansluit.

Uitzonderingen: Wij voeren geen neuropsychologisch onderzoek uit en we voeren ook geen onderzoeken uit wanneer er een juridisch, of ander beroepsmatig of pedagogisch belang meespeelt in de aanvraag van een onderzoek.

Uw behandel voorkeuren

Heb je bepaalde voorkeuren voor jouw behandeling? Dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.

Zo kun je o.a. de wens aangeven voor een behandelaar met een christelijke achtergrond. Of wanneer je het volledige traject graag op locatie (of via beeldbellen) laat plaatsvinden.

Ook zijn er mogelijkheden om behandelgesprekken in het Engels of in het Turks te laten plaatsvinden. Let op: een behandeling in het Engels of Turks vraagt om meer flexibiliteit qua tijden en locaties. Daarnaast gaat het gepaard met een langere wachttijd en beperktere therapiemogelijkheden. 

Is dit nodig? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Let op: Het opgeven van bepaalde voorkeuren kan een nadelig effect hebben op de wachttijden. Het inplannen duurt mogelijk langer dan onze gemiddelde wachttijden.