Psychische hulp zoeken is vaak een grote stap

We proberen de route tussen hulpvraag en behandeling zo kort en duidelijk mogelijk te houden. Omdat wij weten hoe belangrijk het is dat je na het zoeken van hulp snel geholpen wordt. Je wilt weten waar je aan toe bent en wat je te wachten staat. 

Hoe kom je in behandeling bij een psycholoog?

Het is belangrijk eerst contact op te nemen met je huisarts voor een verwijzing naar psychologische hulp. Met deze verwijzing kun je zelf een aanmelding doen bij onze praktijk.

Op de verwijzing staat een indicatie voor het gewenste zorgtraject. De huisarts maakt hiervan een inschatting. Of deze inschatting het best passend is, beoordelen wij tijdens de screeninsintake.

Om meer te weten te komen over de aanmeldprocedure en uitleg over zorgtrajecten lees je hier verder.

Ons behandelaanbod

Perspectief biedt behandelingen en onderzoek aan kinderen, jongeren en volwassenen met verschillende psychische klachten.

Het behandelaanbod is gebaseerd op efficiënte behandelmethoden waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze effectief zijn.

Klachten en diagnoses

De klachten die wij kunnen behandelen vind je bij klachten en diagnoses.

Elke behandeling is maatwerk en wordt afgestemd op jouw klachten. Daarnaast streven we naar korte wachtlijsten en een spoedig herstel.

Onderzoeken

Indien nodig en voor zover het passend is bij jouw hulpvraag kunnen wij diagnostisch onderzoek uitvoeren.

Zo krijgen wij meer zicht op jouw klachten en kunnen wij bepalen welke behandeling hier zo goed mogelijk bij aansluit.

Uitzonderingen: Wij voeren geen neuropsychologisch onderzoek uit en we voeren ook geen onderzoeken uit wanneer er een juridisch, of ander beroepsmatig of pedagogisch belang meespeelt in de aanvraag van een onderzoek.

Uw behandel voorkeuren

Heeft u bepaalde voorkeuren voor uw behandeling? Dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.

Zo kun je wensen o.a. de wens aangeven voor een behandelaar met een christelijke achtergrond. Of wanneer je het volledige traject graag op locatie (of via beeldbellen) laat plaatsvinden.

Ook zijn er mogelijkheden om behandelgesprekken in het Engels of in het Turks te laten plaatsvinden.

Is dit nodig? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Let op: Het opgeven van bepaalde voorkeuren kan een nadelig effect hebben op de wachttijden. Het inplannen duurt mogelijk langer dan onze gemiddelde wachttijden.