Ik ben boos

Ben jij ook wel eens boos? Soms worden kinderen boos op hun broertje of zusje als ze geplaagd worden. Of worden ze boos op hun ouders, omdat ze iets niet mogen. Sommige kinderen worden boos als dingen anders gaan dan ze in hun hoofd hadden. En er zijn ook kinderen die snel boos worden op zichzelf.

Boos zijn is niet fijn

Waar je ook boos op bent, het is meestal niet fijn om boos te zijn. Niet alleen omdat je dan misschien straf krijgt. Ook het boos zijn zelf is niet zo fijn. Als je boos bent, kun je niet meer zo goed nadenken. Of het wordt zwart voor je ogen en je hebt niet goed meer door wat je doet. Soms ben je zo boos dat je jezelf of iemand anders pijn doet. Daar kan je achteraf spijt van hebben of je voor schamen.

Wist je dat je niet altijd boos hoeft te worden? Wij kunnen je trucjes leren hoe je minder boos kunt worden. We beginnen altijd met het stellen van vragen. We luisteren goed naar wat je zegt en we doen echt ons best om jou te begrijpen. Als we je begrijpen, gaan we je manieren leren hoe je minder boos kunt worden. Ook gaan we je leren hoe je, als je eenmaal boos bent, kunt reageren zonder dat je er spijt van hoeft te hebben. Ook leren wij jouw papa of mama hoe ze jou hierbij kunnen helpen.

Omgaan met boosheid

Wist je dat je niet altijd boos hoeft te worden? Wij kunnen je trucjes leren hoe je minder boos kunt worden.

We beginnen altijd met het stellen van vragen. We luisteren goed naar wat je zegt en we doen echt ons best om jou te begrijpen. Als we je begrijpen, gaan we je manieren leren hoe je minder boos kunt worden. Ook gaan we je leren hoe je, als je eenmaal boos bent, kunt reageren zonder dat je er spijt van hoeft te hebben. Ook leren wij jouw papa of mama hoe ze jou hierbij kunnen helpen.