Ik ben iemand die nare dingen heeft meegemaakt

Heb jij wel eens iets meegemaakt wat je echt heel naar vond? Sommige kinderen moeten nog vaak terugdenken aan de nare gebeurtenis, zonder dat ze dat willen. Het kan ook zijn dat kinderen er vervelende dromen over krijgen en sommige dingen niet meer durven te doen.

Iedereen maakt wel eens iets vervelends mee. Sommige dingen ben je na een tijdje vanzelf weer vergeten. Andere dingen kun je maar niet vergeten, hoe goed je ook je best doet. Dat is vervelend, want je denkt liever aan leuke dingen waar je vrolijk van wordt.

Onze behandeling

Wij helpen kinderen die iets naars hebben meegemaakt. We doen dat soms door erover te praten. Soms gaan we spelletjes spelen of erover schrijven.

EMDR behandeling

Er is ook een speciale behandeling voor kinderen die iets naars hebben meegemaakt. Deze behandeling heet EMDR.

Het kan zijn dat je het spannend vindt om naar ons toe te komen. Want of we nou gaan praten of gaan schrijven, het heeft altijd te maken met de nare gebeurtenis. Dat doen we natuurlijk niet om jou te plagen. We doen dat, omdat we weten dat het werkt.

Veel kinderen vertellen ons dat ze, na de behandeling, beter kunnen slapen en minder vaak aan de nare gebeurtenis hoeven te denken. En dat is fijn!