Ik ben iemand met pijn

Sommige kinderen hebben vaak pijn. Bijvoorbeeld elke ochtend een misselijk gevoel. Andere kinderen hebben buikpijn als ze zonder hun ouders zijn, of hoofdpijn als ze op school zitten. Heb jij dat ook wel eens?

Pijn is niet fijn. Zeker niet als je heel veel of heel vaak pijn hebt. Pijn kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld goed op moet letten op school. Soms lukt dat dan niet zo goed.

Naar de dokter of het ziekenhuis?

Met pijn ga je meestal naar de dokter, maar wat als de dokter niks kan vinden? Dan moet je naar het ziekenhuis. Wat als het ziekenhuis niks kan vinden? Dan kun je bij ons komen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Wij zijn geen dokters. We dragen geen witte jassen en gaan bijvoorbeeld ook niet naar je hart luisteren. Wij praten met jou. Over je pijn. Het maakt niet uit of het dan hoofdpijn, buikpijn, oorpijn of misselijkheid is.

Soms kunnen we je helpen om helemaal van je pijn af te komen. Bijvoorbeeld door te praten met jou en je ouders. Soms lukt het ons ook niet om je helemaal van je pijn af te helpen. Dan gaan we samen met jou, en soms ook met je ouders, kijken hoe je zo weinig mogelijk pijn kunt hebben of hoe je beter met je pijn om kunt gaan.