Ik ben moe

Kijk, dat je moe bent als je naar bed moet, dat is heel gewoon. Het is niet fijn als je altijd nog erg moe bent wanneer je uit bed moet komen.

Sommige kinderen zijn in de ochtend al erg moe, omdat ze bijvoorbeeld niet goed in slaap kunnen vallen. Of midden in de nacht steeds wakker worden. Of omdat ze bang zijn voor iets en daardoor bij hun ouders in bed willen slapen.

Vaak moe zijn is vervelend. Het zorgt ervoor dat je minder goed kunt opletten op school. Dat je minder vrolijk en sneller boos bent. De mensen om je heen kunnen er last van hebben. Maar ook voor jou zelf is het niet leuk.

Mogelijk te behandelen

In de behandeling gaan we samen met jou en je papa of mama kijken hoe het komt dat je zo moe bent. Als we de reden daarvan weten, dan kunnen we er wat aan doen. Bijvoorbeeld door te zorgen dat je minder bang bent. Of minder na ligt te denken voordat je in slaap valt. Welke therapie we doen, hangt af van wat bij jou de reden van de moeheid is.

We kunnen EMDR of cognitieve gedragstherapie doen. Ook kunnen we erover praten terwijl we spelletjes doen. We zullen altijd ons best doen om goed naar jou te luisteren en je zo goed mogelijk te snappen. Ook geven we je natuurlijk tips hoe je ervoor kunt zorgen dat je minder moe wordt.