Ik ben iemand die moeite heeft op school

Waar ben je goed in op school? Is er ook iets waar je minder goed in bent? Kinderen zijn vaak ergens goed in en tegelijk minder goed in iets anders. Een kind is bijvoorbeeld goed in rekenen en minder goed in spelling. Dit kind vindt rekenen waarschijnlijk niet zo moeilijk en spelling wel.

Er zijn ook kinderen die bijna alles op school moeilijk vinden. Dat is best vervelend, want dan moet je voor elk vak heel hard je best doen. Dan kan het gebeuren dat je bijvoorbeeld niet zoveel zin meer hebt om naar school te gaan of dat je na een schooldag erg moe bent. Het kan ook zijn dat je buikpijn krijgt als je aan school moet denken.

Wij onderzoeken het probleem

Wij zien vaak kinderen die school moeilijk vinden. Als je veel dingen op school moeilijk vindt doen we meestal een aantal taken en spelletjes met je om uit te zoeken wat je lastig vindt en waar je juist goed in bent. Allemaal zodat jouw juf of meester beter begrijpt hoe die jou het beste kan helpen. En ook zodat jouw papa of mama begrijpen wat er moeilijk is voor jou.