Ik ben snel afgeleid

Zie en hoor jij vaak alles om je heen terwijl je je probeert te concentreren in de klas? Kan jij moeilijk stil zitten? Krijg je wel eens een opmerking van je juf of meester dat je beter op moet letten? Of beter moet luisteren? Heb je zelf het gevoel dat het erg druk in je hoofd is? En heb je moeite om op je beurt te wachten?

Fijn of niet?

Ken je het lied van de film Brammetje Baas? In de video ziet het eruit alsof het leuk is om altijd heel druk te zijn. Soms is het ook heel leuk. Maar soms is het niet zo fijn meer.

Als je bijvoorbeeld erg hard je best doet op school, maar het je toch niet lukt om goed op te letten. Als telkens iemand tegen je zegt dat je iets vergeten bent. Of als je heel vaak gevraagd wordt om stil te zitten, terwijl je dat al zo hard probeert. En wat dacht je ervan als het elke dag ontzettend druk is in je hoofd en je veel afgeleid bent? Dat is echt niet fijn.

AD(H)D

AD(H)D, daar heb je vast al eens van gehoord. Veel mensen denken dat het ‘Alle Dagen Heel Druk’ of Alle Dagen Dromerig betekent. Maar het heeft met veel meer te maken dan alleen ‘niet stil’ kunnen zitten of dromerig zijn. Kinderen kunnen allerlei redenen hebben waarom ze druk zijn en of niet goed kunnen opletten.

Onderzoek

Wij kunnen jou en je ouders helpen om te kijken of je nu gewoon druk (in je hoofd) bent, of dat je AD(H)D hebt. Dat doen we door een onderzoek te doen. Niet zoals bij de dokter, maar een onderzoek waarin we veel praten, vragen stellen en waarin je opdrachten maakt. Als uit dat onderzoek komt dat je AD(H)D hebt dan gaan we samen met jou en je ouders kijken hoe we je kunnen helpen om er minder last van te hebben. Soms gaan we op school langs, soms praten we met je ouders en soms praten we met jou. We doen wat bij jou past.