Hoe gaat het in zijn werk?

Het is misschien wel een beetje raar of spannend om zomaar ineens naar iemand toe te gaan die je helemaal niet kent. We hebben een paar kinderen gevraagd welke vragen ze hebben als ze naar ons toekomen. Die vragen staan hieronder, met een antwoord erbij.

Heb jij ook een vraag?

Stuur ons even een mailtje, dan geven we je antwoord en dan zetten we jouw vraag met antwoord hieronder erbij!

Met wie ga ik praten?

Je gaat praten met een mevrouw of meneer die ervoor gestudeerd heeft om kinderen te helpen zich beter te voelen. Zo iemand noem je in een moeilijk woord een psycholoog. Een soort ‘praatdokter’.

Met welke mevrouw of meneer je precies gaat praten dat kunnen we zo niet zeggen, want er werken verschillende psychologen voor kinderen bij ons.

Wij zijn geen dokters en dragen ook geen witte jassen. 

Wat moet ik doen als ik te vroeg ben?

Als je te vroeg bent, dan mag je met papa of mama in de wachtkamer gaan zitten. Daar kun je zelf drinken pakken als je dat wilt. We komen je vanzelf halen. 

Wat moet ik doen als ik te laat ben?

Als je te laat bent mag je even aan de secretaresse doorgeven dat je er bent. Daarna mag je in de wachtkamer gaan zitten.

De secretaresse zal aan ons doorgeven dat je er bent en dan halen wij je op uit de wachtkamer. 

Wat is een intake?

Een intake is een moeilijk woord voor het eerste gesprek. De eerste keer dat je naar ons toekomt, noemen we een intake. Dan stellen we jou en je ouders een hoop vragen om je beter te leren kennen en om precies te weten te komen waar we jou het beste mee kunnen helpen.

Hoe werkt zo’n intake?

We stellen jou en je ouders een heleboel vragen en willen graag weten waarom jullie naar ons toekomen. We vragen bijvoorbeeld op welke school je zit, wat je moeilijk vindt en wat je makkelijk vindt.

Ook vragen we waar we jou bij kunnen helpen. Als je een antwoord niet weet, mag je dat altijd zeggen. Dan kunnen papa of mama het antwoord geven. Ook gaan we uitleggen op wat voor manier we denken dat we je het beste kunnen helpen.

Wat gaan we dan na de intake doen?

Dat is moeilijk te zeggen. Dat hangt een beetje af van waarom je komt. In ieder geval gaan we met je praten. We hebben verschillende manieren waarop we met je kunnen praten.

Kijk maar eens bij ‘Dit doen we‘. We gaan geen nare onderzoeken doen en raken jouw lijf niet aan. 

Mogen papa en mama mee?

Ja, heel graag zelfs! Zeker tijdens de intake is het fijn als papa of mama erbij kunnen zijn.

Meestal gaan we na de intake alleen met jou verder en wachten papa of mama in de wachtkamer op je. Soms hebben we nog meer gesprekken met jou en je ouders. Soms halen we je ouders aan het begin of het eind van het gesprek er even bij. 

Mag mijn knuffel mee?

Ja natuurlijk! We vinden het fijn als je je knuffel aan ons voorstelt.

Kost het papa en mama geld?

Nee, met ons praten is gratis.