Intelligentieonderzoek

Sommige jongeren hebben grote moeite om mee te komen op school. Ze leren keihard, maar halen ondanks de inspanning geen goede cijfers. Anderen stoppen met leren, omdat ze denken dat het toch geen zin heeft. Er zijn ook jongeren die zelfs niet meer naar school gaan. Sommige jongeren worden boos en opstandig, omdat het op school te makkelijk of juist te moeilijk voor ze is.

In deze en andere gevallen, kan het verhelderend zijn om een intelligentieonderzoek te doen. Vanuit de resultaten van het onderzoek kan de juiste behandeling worden ingezet. 

Hoe werkt het?

Het onderzoek begint altijd met een intake, waarin we goed luisteren naar jou en je ouders. Op basis van de intake maken wij een inschatting of we genoeg aanknopingspunten voor een onderzoek zien.

Een intelligentieonderzoek bestaat uit het doen van verschillende opdrachten, ongeveer 2 uur lang. De opdrachten zijn een klein beetje vergelijkbaar met de Nationale IQ test op tv.

We eindigen het onderzoek met een adviesgesprek, waarin we de resultaten aan jou of je ouders terugkoppelen. Alles wat we doen in het onderzoek schrijven we in een onderzoeksverslag. Dit verslag krijg je mee naar huis.