Moeite met leren

De een is goed in exacte vakken, de ander beter in talen en weer een ander blinkt uit in sport. We hebben allemaal iets waar we goed in zijn. Daar tegenover staat meestal ook dat we allemaal iets hebben waar we minder goed in zijn. Onvoldoendes, afgewisseld met genoeg voldoendes is dus eigenlijk heel normaal. Maar wat nou als je alleen maar onvoldoendes haalt? Terwijl je wel keihard je best doet?

Dan kan het zijn dat je moeite hebt met leren. Dat kan weer allerlei verschillende oorzaken hebben. Van een te hoog schoolniveau, tot een verkeerde leerstrategie, tot dyslexie tot depressie. Allerlei zaken kunnen invloed hebben op je schoolresultaten. Als je last hebt van concentratieproblemen, kijk dan even hier.

Wanneer je je echt zorgen maakt om je cijfers en je niet goed weet wat je eraan kunt doen, dan kan je altijd bij ons langskomen. Wij proberen samen met jou te ontdekken hoe het komt. Nog belangrijker, we gaan er alles aan proberen te doen om je te helpen om betere cijfers te halen. Hoe we dat doen, hangt af van de oorzaak van de slechte cijfers. We beginnen eerst met goed naar je te luisteren. Afhankelijk van wat jij ons vertelt, bedenken we hoe we je het beste kunnen helpen. Dat kan zijn door middel van een intelligentieonderzoek, of bijvoorbeeld door begeleiding bij het plannen van je huiswerk of door Cognitieve Gedragstherapie bij depressie. Wat we niet kunnen is het uitvoeren van een dyslexie-onderzoek.