Somberheid

We zijn allemaal wel eens chagrijnig, prikkelbaar en moe. Sommige jongeren hebben hier meer last van. Die voelen zich dagelijks somber, hebben nergens zin in en vinden niks meer leuk. Het kost ze moeite om zich te concentreren op school of tijdens het maken van huiswerk. Thuis hebben ze soms ruzies om de kleinste dingen. Sommigen zien het zelfs niet meer zitten om altijd maar met die somberheid te leven. Check hieronder het verhaal van Charlie Bee die zich zo somber voelde dat ze niet meer wilde leven.

Somber zijn is nooit leuk. Zeker niet als het je hele leven beheerst. Ook als je minder somber bent dan Charlie Bee, maar het je toch niet lukt om de somberheid de baas te worden, kun je professionele hulp zoeken.

Wij gaan samen met jou op onderzoek uit. We praten met jou over welke gedachten er op sombere momenten door je hoofd gaan. Wanneer ben je wel en wanneer ben je misschien wat minder somber? En wat gaat er juist goed in je leven? Met behulp van CGT helpen we je om anders te leren denken, waardoor je je beter gaat voelen. Mocht je weinig leuke dingen meer doen, dan gaan we je helpen om toch weer wat leuke dingen op te pakken. We helpen je om weer wat vrolijker door het leven te gaan.