Verdriet

Een leven zonder verdriet, wie zou dat niet willen? Helaas maken we maar al te vaak verdrietige dingen mee in ons leven. Soms heeft dat met de dood te maken, als een dierbare komt te overlijden. Soms heeft dat te maken met ouders die gaan scheiden. Soms, omdat we op school super hard ons best doen, maar onze resultaten achterblijven. Vrienden of vriendinnen die vervelend doen, of mensen om ons heen die ernstig ziek zijn. Of misschien wel omdat we zelf ziek zijn.

Wat de reden ook is, verdriet heeft nagenoeg iedereen om ons heen. Vaak praat je er dan met bekenden over en dat helpt om je wat beter te voelen. Soms praat je er niet over, maar ga je gewoon lekker muziek luisteren. Of je doet er niks mee, dat kan natuurlijk ook. Soms ga je dan piekeren, of kun je slecht slapen. Het kan ook zijn dat je je op school minder goed kan concentreren.

Wanneer je merkt dat het verdriet niet minder wordt, maar juist alleen maar groter wordt, is het tijd om hulp te zoeken. Wij helpen jou met je verdriet. Dat betekent niet dat je verdriet helemaal weg gaat. We helpen je om je verdriet een plekje te geven, of om de verdrietige gebeurtenis te verwerken. Dat doen we op allerlei verschillende manieren. Een van de manieren is CGT. We gaan dan samen naar jouw gedachten kijken die je zo verdrietig maken. Ook EMDR gebruiken we hier soms voor. Door deze techniek helpen we je om minder last te krijgen van ervaringen die heel naar voor je zijn geweest en die nu nog steeds verdriet bezorgen. We gebruiken de techniek die bij jou en jouw situatie past. In ieder geval altijd door met jou te praten over je verdriet.

Kijk ook eens bij Vervelende gebeurtenissen.