Hoe gaat het in zijn werk?
Hele persoonlijke dingen aan een wildvreemde vertellen, dat is niet iets dat je dagelijks graag doet. Toch is dat onderdeel van wat een behandeling bij Perspectief inhoudt. Samen met jouw behandelaar voer je verschillende gesprekken over wat jou bezighoudt.
We hebben een aantal jongeren gevraagd welke vragen ze hadden als ze naar ons toekwamen. Die vragen staan hieronder, met een antwoord erbij.
Heb je zelf een vraag?
Stuur ons dan even een mailtje. Dan geven we je antwoord en dan zetten we jouw vraag met antwoord hieronder erbij.
Wat is een intake?
Een intake is het eerste gesprek wat je met ons voert. Meestal zijn je ouders er dan bij. Tijdens de intake stellen we veel vragen om jou te leren kennen en het probleem waarmee je komt goed te begrijpen. Aan het eind van de intake proberen we je een idee te geven wat wij voor je zouden kunnen betekenen zoals het doen van een onderzoek of behandeling.
Met wie heb ik het gesprek?
De gesprekken zijn altijd met een afgestudeerd psycholoog. Welke psycholoog je krijgt hangt af van de locatie en de dag waarop je komt. Bij Perspectief werken op alle locaties verschillende psychologen die zijn opgeleid om met jongeren te praten.
Wat moet ik doen als ik te vroeg ben?
Als je te vroeg bent, mag je met je ouders in de wachtkamer gaan zitten. Daar kun je zelf drinken pakken als je dat wilt. We komen je vanzelf halen.
Wat moet ik doen als ik te laat ben?
Als je te laat bent, mag je even aan de secretaresse doorgeven dat je er bent. Daarna mag je in de wachtkamer gaan zitten. De secretaresse zal aan ons doorgeven dat je er bent. Wij komen je dan zo snel mogelijk halen.
Krijg ik pillen?
Onze psychologen zijn geen dokters en mogen dus ook geen pillen voorschrijven. Wanneer we denken dat medicijnen jou echt kunnen helpen, zullen we dat altijd met jou en je ouders bespreken. Een psychiater komt dan in beeld. We dwingen je nergens toe, het blijft je eigen keuze wat je met ons advies doet.
Kost het mijn ouders geld?
Nee, behandeling en onderzoek bij ons wordt betaald vanuit de gemeente waar je woont en kost je ouders niks.