Moeite met leren

Het ene kind is goed in exacte vakken, het andere kind is beter in talen en weer een ander blinkt uit in sport. We hebben allemaal iets waar we goed in zijn. Daar tegenover staat meestal ook dat we allemaal iets hebben waar we minder goed in zijn. Onvoldoendes, afgewisseld met genoeg voldoendes is dus eigenlijk heel normaal. Maar wat nou als uw kind erg zijn best doet en alsnog alleen onvoldoendes haalt?

Dan kan het zijn dat uw kind moeite heeft met leren. Dat kan weer allerlei verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een te hoog schoolniveau, een verkeerde leerstrategie, dyslexie of een depressie. Allerlei factoren kunnen invloed hebben op de schoolresultaten van het kind. Wanneer concentratieproblemen de meeste last veroorzaken is het aan te raden om hier verder te lezen.

Op het moment dat de cijfers van het kind, of de emoties rondom zaken die met school te maken hebben u als ouder zorgen baren, dan kunt u bij ons langskomen. We proberen samen te ontdekken hoe het komt en wat we kunnen doen om te zorgen dat het leren makkelijker wordt. Hoe we dat doen is in dit geval moeilijk te noemen, omdat er zoveel verschillende oorzaken kunnen zijn. We beginnen altijd met goed naar u en uw kind luisteren. Afhankelijk van wat we horen, besluiten we wat we jullie kunnen bieden. Dat kan zijn een intelligentieonderzoek, of bijvoorbeeld begeleiding voor uw kind of CGT bij depressie. Wat we niet kunnen is het uitvoeren van een dyslexie-onderzoek.