Assertiviteits problematiek

Vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, “nee” te zeggen of jouw een mening uit te spreken? Dat kan problemen opleveren in jouwdagelijkse leven.

Je cijfert jezelf weg voor anderen, waardoor je regelmatig niet aan je eigen behoeften en wensen toekomt. In dat geval heb je waarschijnlijk last van een assertiviteits probleem. Dit kan bijdragen aan het ontstaan van angstklachten, spanningsklachten of somberheid.

Hoe behandelen we problemen met assertiviteit?

Wij bieden individuele behandelingen, maar ook groepstraining. Zo kun je meedoen met onze assertiviteitstraining. Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen met assertiviteitsklachten vooral baat hebben bij een groepsbehandeling. Dit komt omdat er meer gelegenheid is om situaties te oefenen.

Assertiviteitstraining in groepsvorm

Tijdens onze assertiviteitstraining oefenen we vaardigheden om makkelijker contact te leggen (en houden) met andere mensen. Je leert hoe je iemand kunt aanspreken, in de vorm van feedback geven.

Daarnaast besteden we aandacht aan omgaan met kritiek en krijg je inzicht in jouw eigen gedrag. Je leert om jouw eigen grenzen aan te geven in sociale situaties.

Aandacht voor het uiten van gevoelens

Tijdens de behandeling besteden we aandacht aan het uiten van gevoelens. We kijken hoe je reageert op gevoelens (met name boosheid) van andere mensen.