Zelfbeeldgroep

 

Denk je snel negatief over jezelf? Vind je jezelf niet goed genoeg? Zit je daardoor niet lekker in je vel? Misschien weet je ergens wel dat je goed bent zoals je bent, maar voelt dit niet (altijd) zo. Dan past de zelfbeeldgroep misschien wel bij jou! Deze groepstraining, gebaseerd op de COMET methode, helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Wat leer je in de groepstraining?

In de groepstraining leer je om realistischer naar jezelf te kijken door je meer te richten op de positieve kanten van jezelf.

De positieve zelfwaardering wordt dusdanig getraind dat deze gevoelsmatig steeds sterker wordt dan de negatieve zelfwaardering.

Daarnaast wordt er met elkaar geoefend hoe je, juist in moeilijke situaties, jezelf kunt herpakken en je positieve zelfwaardering kunt blijven vasthouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verbeeldingskracht, zelfspraak, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek.

Iedere bijeenkomst wordt er met een stap geoefend en tussen de bijeenkomsten maken de deelnemers zich deze stap verder eigen. Daarnaast is een belangrijk element van de groep dat deelnemers van elkaars ervaringen kunnen leren en dat zij positieve ervaringen opdoen in het (zich openstellen in) sociaal contact.

Voor wie is de groepstraining bedoeld?

De groepstraining is bedoeld voor cliënten die in behandeling zijn bij Perspectief en graag meer zelfvertrouwen willen hebben.

Er zijn 8 bijeenkomst van twee uur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Wanneer start de groepstraining?

Een overzicht van de startdata van de zelfbeeldgroep vind je hier.