Artsen voor kinderen

Perspectief is voor kinderen en jeugdigen een toonaangevende psychologenpraktijk. Wij bieden zowel behandeling aan in de Generalistische Basis GGZ (GB-GGZ) als in de Specialistische GGZ (S-GGZ). Dit doen wij op diverse locaties waaronder Giessenburg, Gorinchem, Leerdam en Culemborg.

De doelstelling is om snelle en passende psychologische zorg te verlenen aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen bij Perspectief worden aangemeld. De cliënten kunnen indien gewenst naar ons verwezen worden via Zorgdomein.

Er worden behandelingen uitgevoerd en aangevuld met specifieke vragenlijsten, psychologisch onderzoek en er wordt ouderbegeleiding aangeboden. Ook worden er groepstherapieën voor kinderen verzorgd.

Laagdrempelige ondersteuning

Wanneer het kind en/of het gezin niet lukt om er op eigen kracht uit te komen, dan kan een gesprek bij één van onze psychologen helpen.

Juist bij kinderen is een laagdrempelige, transparante en betrouwbare psychologenpraktijk van belang.

Onze psychologen bieden graag ondersteuning en staan deze kinderen vakkundig bij op de weg naar herstel. 

Effectieve behandelmethode

De behandelmethode van Perspectief is wetenschappelijk onderbouwd, efficiënt en bewezen effectief. De behandeling is gericht op een spoedig herstel.

Intakegesprek

Tijdens het eerste gesprek bespreken we de situatie met de ouder(s) en worden er vragenlijsten meegegeven om beter zicht te krijgen op de situatie van het kind.

Vervolgbehandelingen

Vervolgens stellen we samen het behandelplan op en wordt er gekeken naar welke stappen er nodig zijn om de klachten of het probleemgedrag aan te pakken.

Soms is het nodig om uitgebreider onderzoek te doen naar de problemen en de onderliggende oorzaken.

Advies en begeleiding

Bij duidelijkheid over de oorzaak van de klachten of het probleemgedrag, wordt er een advies gegeven ten aanzien van de begeleiding en/of de behandeling. Mogelijkheden zijn individuele behandeling van het kind, groepstherapie of ouderbegeleiding.

Er kunnen ook adviezen worden gegeven aan derden, te denken valt aan de school of artsen.

Spreekuren

De behandeling van GB-GGZ en S-GGZ trajecten kan plaatsvinden op werkdagen tijdens kantooruren tussen 09.00-17:00 uur.

Op sommige locaties, zoals Culemborg, hebben wij avondspreekuren.

In de avonduren zal geen testdiagnostiek worden gepland in verband met de energiebalans van het kind.