Zelfbeeldtraining – Giessenburg – januari 2024

Vanaf januari 2024 start er weer een nieuwe zelfbeeldtraining op woensdagavond op onze locatie in Giessenburg.

 

Praktische informatie

    • Data: 17-01 / 31-01 / 14-02 / 28-2 / 13-03 / 27-03 / 10-04 / 24-04
    • Tijd: woensdagavond 19:00-21:00 uur
    • Locatie: Giessenburg
    • Therapeuten: Nicole Boor en Nienke Franssens

De training is bedoeld voor cliënten die in behandeling zijn bij Perspectief en graag meer zelfvertrouwen willen hebben. Er zijn 8 bijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit maximaal 10 deelnemers.

Inhoudelijke informatie

In de training leer je om realistischer naar jezelf te kijken door je meer te richten op de positieve kanten van jezelf.

De positieve zelfwaardering wordt dusdanig getraind dat deze gevoelsmatig steeds sterker wordt dan de negatieve zelfwaardering.

Daarnaast wordt er met elkaar geoefend hoe je, juist in moeilijke situaties, jezelf kunt herpakken en je positieve zelfwaardering kunt blijven vasthouden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verbeeldingskracht, zelfspraak, lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en muziek.

Iedere bijeenkomst wordt er met een stap geoefend en tussen de bijeenkomsten maken de deelnemers zich deze stap verder eigen. Daarnaast is een belangrijk element van de groep dat deelnemers van elkaars ervaringen kunnen leren en dat zij positieve ervaringen opdoen in het (zich openstellen in) sociaal contact.