Slaapproblemen

De meeste mensen genieten `s nachts van hun welverdiende rust. Toch is er een grote groep die problemen heeft met goed slapen. Ongeveer 20-30% van de Nederlanders heeft slaapproblemen. Verschillende slaapproblemen komen hierbij voor. Mensen slapen niet of amper, dromen angstig, denken dat ze stikken of schoppen zonder dat ze het willen met hun benen. Ruwweg kan bij de slaapstoornissen een onderscheid gemaakt worden tussen te veel of juist te weinig slaap. In beide gevallen is de persoon overdag erg moe.

Behandeling
In een behandeling kan worden onderzocht welke factoren van invloed zijn op de slaapproblemen en kan worden gezocht naar maatregelen om een goede nachtrust te bewerkstelligen.

ROM- en Effectmeting
De effecten van de behandeling zullen we meten door middel van vragenlijsten. De effectmetingen ondersteunen uw behandelaar bij het opstellen van het behandelplan en het volgen van tussentijdse resultaten. Het doel van de effectmetingen is om gedurende de behandeling informatie te verzamelen om daarmee de behandeling en het behandelbeleid te volgen en eventueel aan te passen. We meten op drie momenten: voor de start van de behandeling, tussentijds en bij ontslag.